Son Devrin Fakihi Ömer Nasuhi Bilmen Sınıfta Veremediği Cevabı Otobüste Verdi!!
Üstad’ın yazdıklarıyla kitaplarımız arasında ki fark!
Diyanet reisliğini de yapmış olan Ömer Nasuhi Bilmen Hocaefendi’nin dini, fıkhi, İslâmî fevkalade kıymetli ve ehemmiyetli eserleri olup, kuşkusuz Osmanlı’nın yetiştirmiş olduğu son büyük alimlerindendir.)
Üstâd Bediüzzaman hakkındaki görüşü, veciz bir iki cümleden ibarettir. Bunu da nakil ve rivayet eden, gazeteci-yazar Vehbî Vakkasoğlu’dur. şöyle anlattı:
“Hocamız Ömer Nasuhi Efendî, Yüksek İslâm Enstitüsü’nde Kelâm hocalığı yaparken, bir talebe arkadaşımız, bir gün hocamıza, ders esnasında şöyle bir sual tevcih etti: “Hocam! Sizin de eserleriniz var, neden bunları okuyanlar bir “Nasuhîcilik” meydana getirmiyor? Eserlerinizi alan götürür, kütübhanesine kor, herhangi bir hareket göstermez. Amma Risale-i Nurları okuyanlar bir bakarsınız, hemen birbirlerini buldular ve bir hareket ve faaliyet içine girdiler. Bunun sebebi nedir?”
Hocamız Ömer Nasuhi Efendi: “Bunun cevabını burada değil, hususi bir yerde vereyim” dedi. Ve kitapları çıkınlayarak dersten çıktı. Biz de arkasına düştük. Fatih’teki otobüs durağında, otobüse bindi. Biz de aynı otobüse bindik. Otobüs içinde de bizi görünce; sual soran arkadaşımızı eliyle işaret ederek yanına çağırdı. Biz de yaklaştık ve “Oğlum! Said-i Nursi’nin kulağına yukardan üfliyenler var.. Bizim eserlerimiz ise, mevcutlardan bir derlemedir. İşte sebebi budur”dedi.