Nurdan Haber

Avrupa’da Müslümanlara en sıcak bakan ülkeler hangileri?

Avrupa’da Müslümanlara en sıcak bakan ülkeler hangileri?
21 Ekim 2019 - 10:25

Amerika Birleşik Devletleri merkezli düşünce kuruluşu Pew Research Center, 15 Avrupa ülkesinde yaşayan gayrimüslimlere Müslümanları “komşu” ve “aile üyesi” olarak kabul edip etmeyeceklerine yönelik sorular yöneltti. Araştırmanın sonuçlarına göre Müslümanları “aile üyesi” olarak en çok kabul eden ülke Hollanda oldu.

15 Avrupa ülkesinde Müslümanlara karşı açıklık ile ilgili yürütülen araştırmanın sonuçlarına göre Müslümanları “aile üyesi” olarak en çok kabul eden ülke Hollanda oldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli düşünce kuruluşu Pew Research Center, 15 Avrupa ülkesinde yaşayan gayrimüslimlere Müslümanları “komşu” ve “aile üyesi” olarak kabul edip etmeyeceklerine yönelik sorular yöneltti.

Araştırmaya göre Batı Avrupa’nın 15 ülkesindeki insanların büyük çoğunluğu (yüzde 83) Müslümanları komşuları olarak kabul edebileceklerini söyledi. Bu ülkeler arasında Müslümanları komşu olarak en çok kabul edenlerin yaşadığı ülke yüzde 96’lık bir oranla Hollanda olurken, İtalya yüzde 65 ile son sırada yer aldı.

Öte yandan anket sonuçlarına göre Avrupalılar, Müslümanları “aile bireyi” olarak kabul etmede komşuluğa göre daha isteksiz. Müslüman olmayan ve bu 15 Avrupa ülkesinde yaşayanlardan yüzde 66’sı Müslümanları aile bireyi olarak kabul edebileceklerini söyledi. Hollandalıların yüzde 88’i aileye kabul edebilecekleri cevabı vererek Müslümanlara bu konuda da en açık ülke oldu. Müslümanları aile bireyi olarak en az kabul eden ülke yüzde 43’lük evet cevabı ile yine İtalya oldu.

Aynı araştırma ABD’de de yapıldı

Aynı araştırma 15 Avrupa ülkesi dışında Amerika Birleşik Devletleri’nde de yürütüldü. ABD’lilerin yüzde 89’u Müslümanları komşu, yüzde 79’u ise aile üyesi olarak kabul edebileceklerini söyledi.

Araştırmacılardan Neha Sahgal, Danimarka basınına verdiği demeçte, “İnsanların bireysel olarak Müslümanları kabul edip de İslam’a karşı niçin daha eleştirel olduğu sorusuna kesin bir cevap veremiyoruz. Ancak insanlarda dini inançları eleştirirken kolayca kabul edebilecekleri insanları ayrı tutma eğilimi olduğunu görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Euronews

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )