Nurdanhaber-haber merkezi
Kültürlerarası İletişim Merkezi 2010 senesinden beri başta Sultan Ahmed Camii olmak üzere tarihi camilerimizde ve önemli kültürel mekanlarımızda yaptığı başarılı tanıtım faaliyetleriyle tanınan bir kurum. Hamiyetli gençlerimizin de gönüllü olarak yer aldığı faaliyetlerin devamı ve geliştirilmesi için sürekli olarak eğitim ve tecrübe paylaşımı etkinlikleri düzenlenmektedir.
Bu eğitim faaliyetlerinden bir yenisi de geçen hafta Koca Sinan Paşa Medresesi’nde gerçekleşti.
Oman’ın en büyük camisi olan Sultan Qabus Camii’nde 10 senedir başarılı tanıtım faaliyetlerinde bulunan Cami ve İslam Tanıtım Merkezi’nin üst düzey yöneticilerinden ve eğitmenlerinden Hafidh Al-Rawahy İstanbul ziyareti sırasında KİM Vakfı personel ve yöneticileriyle biraraya gelerek fikir alış verişinde bulundu. Al-Rawahy kendisi ve kurumu hakkında şunları söyledi:
Ben lisans eğitimimi Amerika’da ve yüksek lisansımı İngiltere’de tamamladım. Aslında uzmanlık alanım bilgisayar mühendisliği. Emekli olduktan sonra kendi şirketimi kurup bu alanda çalışmaya devam ettim. Fakat yurtdışında kazandığım tecrübelerimle ülkemizi ziyarete gelen gayrimüslim turistlere de bir faydam olsun istiyordum. Bu yüzden 5 yıldır Cami ve İslam Tanıtım Merkezi’nde gönüllü olarak görev almaktayım.
Sultan Kabus Camii Muskat Oman’daki en büyük cami. Alanı yaklaşık Sultan Ahmed Cami kadar. Günde 5000 yabancı ziyaretçi geliyor -bu Sultan Ahmed Camii’nin onda biri kadar. Divan (yani Sultan’ın) himayesinde Cami ve İslam Tanıtım Merkezi’nde 60 kadar gönüllümüzle tanıtım faaliyetleri yapıyoruz. Bunlardan belki de en başarılısı Ramazan’daki iftarlarımız. Oman’daki 4 milyon nüfusun 2 milyonu yabancı ve çoğu gayrimüslim. Bunlara ulaşmak ve dinimizi anlatmakta Ramazan iftarlarının büyük payı var. Ramazan’da hergün sayın Sultan 6000 kişiye iftar verdi ve hergün en az 5 kişinin şehadet getirip Müslüman olmasına bizler de şahit olduk. Bu çok güzel bir duygu.
Düzenlenen eğitimde Sultan Kabus Camii’ndeki Cami ve İslam Tanıtım Merkezi’ndeki kurumsal yapı, yabancı ziyaretçilerin profili, kullanılan materyaller ve sıkça sorulan sorular gibi konulara değinildi. Akşamdan sonra da Al-Rawahy KİM Vakfı gönüllülerinin sorularına cevap verdi.
Vakfın Başkan Yardımcısı Osman Erdem eğitim hakkında şunları söyledi:
Bu misafirimizle tanışmamız çok güzel bir tevafuk sonucu oldu. Sultan Ahmed Camii’ni ziyaret etmiş ve orada bizim faaliyetlerimizden haberdar olmuş. Kendisi bizzat geldi ve uzun bir toplantı yaptık. Hakikaten bu meseledeki gayreti ve tecrübesi bizlere örnek oldu. Biz de bunu gönüllülerimizle paylaşmak istedik. Güzel ve samimi bir eğitim oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
KİM Vakfı’ndan aldığımız bilgiye göre karşılıklı işbirliğinin devamı için bu defa Oman’da ortak bir eğitim düzenlenmesi için planlamalar devam ediyor.
Allah’tan bu manada çalışan kardeşlerimize hayırlı muvaffakiyetler diliyoruz.