Nurdan Haber

Darbeyi evlilik programları mı yaptı?

Darbeyi evlilik programları mı yaptı?
30 Nisan 2017 - 10:00

Türkiye’de her şeye karşı çıkan CHP, yeni yayınlanan KHK’ları da eleştirdi. CHP Milletvekili Tanrıkulu, “Darbeyi evlilik programları mı yaptı?” dedi.

OHAL kapsamında 2 yeni KHK daha resmi gazetede yayınlandı. Yeni KHK’lara göre; evlilik programları kapatıldı ve kamudan 4 bin personel ihraç edildi.

KHK’lara CHP’den tepki gecikmedi.

Herşeye karşı çıkan CHP, evlilik programlarının kaldırılmasına da tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yayımlanan KHK’lerin Meclis’in işlevini ortadan kaldırdığını belirterek OHAL’in ilan gerekçesiyle yayımlanan KHK’lerin bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Tanrıkulu “Her iki KHK ile ortaya konan düzenlemelerin OHAL’in ilan gerekçesiyle hangi ilgisi vardır? Darbeyi evlilik programları mı yaptı? OHAL, evlilik programları nedeniyle mi ilan edildi?” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu’nun açıklamaları şöyle:

“Yayımlanan iki kanun hükmünde kararname de çok kapsamlı düzenlemeleri içeriyior. Birçok yasada birçok değişiklik yapılmış. İdari ve temel insan haklarına aykırı birçok düzenleme var. Yayın yasakları, ihraçlar, kapatmaların tümü temel insan haklarına aykırı olarak gözüküyor.

“Darbeyi evlilik programları mı yaptı?”

Her iki KHK ile ortaya konan düzenlemelerin OHAL’in ilan gerekçesiyle hangi ilgisi vardır? Darbeyi evlilik programları mı yaptı? OHAL, evlilik programları nedeniyle mi ilan edildi?”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den de KHK tepkisi 

CHP Grup Başkanvekili yeni yayımlanan 2 Kanun Hükmünde Kararname’ye ilişkin, “Rezaletin son perdesi !!! Evlilik programları kanun hükmünde kararname (KHK) ile yasaklandı.OHAL KHK’sının içine bakmam diyen AYM’nin eseri” Twitter hesabından paylaşımında bulundu.

Alem-i İslamBediüzzaman'danDr. Mehmet Rıza DerindağDünyaGenelGünün Hadisiİslam ve HayatMisafir YazarlarNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Leyle-i Regaib Özel 5.000 Hatim Programı
Alem-i İslamBediüzzaman'danDünyaGenelGündemGünün DersiGünün Hadisiİslam ve HayatNur TalebeleriTürkiyeYazarlarımız
Genç Hafızlardan Şehitlerimiz İçin Dualar ve Kur-an’ı Kerim Tilavetleri
Alem-i İslamDerslerDünyaEkonomiFıkıh & HadisGenelGündemGünün DersiGünün DuasıGünün HadisiHayatHizmetİslamİslam ve HayatKartpostal - VecizeNur TalebeleriRisale-i NurRisale-i Nur DünyasıSorularla RisaleSual-CevapTürkiyeYazarlarımız
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile Risale-i Nur Dersi” ŞUALAR’DAN 9.DERS ( 9. ŞUA )