Nurdanhaber-Haber Merkezi
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, engelliler konusunda meselenin iki yönü olduğunu belirterek, “Bunlardan ilki engelli insanlarımızın din eğitimi, diğeri ise genel anlamda toplumun engellilerimiz konusundaki eğitimi. Belki buna üçüncü bir hususu eklemek uygun olabilir. Hepimiz potansiyel engellileriz. Biz potansiyel engellilerin, üçüncü olarak engelli kardeşlerimiz tarafından eğitilmesi bence söz konusu” dedi.
Sare Davutoğlu, Bağcılar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, çalıştayın gerçekleştirildiği mekanın özel bir yer olduğunu belirterek, kuruluşundan beri Engelliler Sarayı’nın yanındaki rehabilitasyon merkezinin en yakın şahitlerinden birisi olduğunu söyledi.
Engelliler için ulusal ve uluslararası örneklerle yepyeni bir yol haritası çizmek üzere yapılan çalıştayda özellikle din eğitimi konusunda mevcut durum ve olması gerekenlerin ele alınacağını ifade eden Davutoğlu, alanında uzman konukların katılımıyla bu konuya açılımlar kazandırılacağına inandığını kaydetti.
“Şefkat ve merhamet yoksunluğu”
Sare Davutoğlu, yeryüzünde şefkat ve merhamet yoksunluğunun gittikçe büyüdüğü bir dönemde yaşanıldığını belirterek, savaşlar, açlık, hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlüğün en çok çocukları, kadınları ve engellileri olumsuz etkilediğini anlattı.
“Biz aslında bu kardeşlerimiz tarafından da bir eğitime tabi tutuluyoruz” diyen Sare Davutoğlu, engelliler için yapılan çabaların sadece onları kişisel olarak zenginleştirmediğini, aynı zamanda toplumla engelliler arasında karşılıklı gönül köprüleri kurmak için de çok güzel fırsatlar vaat ettiğini söyledi.
Davutoğlu, “Günümüzde engellilere yönelik din eğitimi büyük oranda camilerde yürütülüyor. İmamlar, mahallelerindeki engellileri tanımalı, onlarla ve aileleriyle iletişim halinde olmalıdır” dedi.
“İnsan için asıl engel hakikate körleşmek ve sağırlaşmaktır”
Davutoğlu, Hazreti Muhammed’in rehber olarak alınması durumunda, engellilerin tüm sorunlarının da çözüleceğini belirterek, “Çünkü insan için asıl engel, hakikate körleşmek ve sağırlaşmaktır. Günümüzde engellilere yönelik din eğitimi büyük oranda camilerde yürütülüyor. İmamlar, mahallelerindeki engellileri tanımalı, onlarla ve aileleriyle iletişim halinde olmalıdır. Diyanet’te çalışan engellilerin, direk toplumla muhatap olacakları görevlere getirilmeleri, ön yargılardan kurtulmada önemli bir hizmet görecektir” dedi.
AA